Slut på det tuffaste!

Njutning inväntar oss.

Vandringen påbörjades morgonen efter ankomsten till Kebnekaise fjällstation. Ingen vilodag här inte. Vi påbörjade toppbestigningen kl 0900 och nådde toppen ca 1600. Vandringen tillbaka tog lite mer än 5h pga. oväntat tidig solnedgång vilket resulterade i 1h vandring i bäcksvart mörker. Tältet hittades tack vare innovativa och övermänskliga lokaliseringstekniker. Vi hann knappt äta klart middagen innan vi somnade, endast 15-20min efter ankomst till tältet.

Dagen därpå användes till återhämtning. Vi spelade kort och yatzy i fjällstationens lokaler.

Färden från fjällstationen till Nikkaloukta bestod av en helikoptertur. Efter ankomst till Nikkaloukta fylldes vi av enormt mycket lycka och lättnad då vi såg kära Afrodite (Cadillacen) vänta på oss med sköna rumpvärmare och fräscht ombyte av kläder. Känslorna var dock kortvariga eftersom Afrodite var lite småsur då vi lämnade henne ensam i Nikkalouktas kyla i hela 4 dagar och nätter. Problemet?

- hon vägrade starta..

Vi konstaterade snabbt att problemet låg hos kylans effekt på batteriet. Vi försökte vinka ner bilar i hopp om hjälp med att kickstarta kära Afrodite, dock bar det inge frukt å varken vi eller av de passerande bilarna (av de som ens stannade..) hade startkablar. Oliver ringde då försäkringsbolaget som på endast 45min skickade hjälp, och så som Prometheus sjönk från ovan och gav elden till människan så gav Trygghansa oss Bengt-Åke, en ren Norrlänning med hjärta lika stort som sin ölmage.

Han började med att koppla ett nytt batteri i hopp om att kickstarta kära Afrodite, men hon vägrade gå igång. Ett andra batteri kopplades på, dock utan resultat. Ett tredje (!!!) batteri kopplades till slut på samtidigt som Bengt-Åke varnade om att om detta ej bär frukt kommer bilen behöva bärgas till Kiruna för att sedan servas på verkstad om några dagar..

Men mot alla odds och efter lite fiffel med tändstiftet gick Afrodite igång och så fortsatte vår resa igen, inte minst tack vare vår frälsare, sonen och fadern och den heliga anden - Bengt-Åke.

Vid första och bästa stopp införskaffades startkablar. Som tur är så är vi gjorda av material hårdare än Atlantis portar, tuffare än Mars, modigare än Hercules, snyggare än Adonis samt så stiliga att Cleopatra själv skulle swipea höger - vi är nu beredda på ALLT. (tills nästa katastrof inträffar oss).

NÄSTA STOPP? EUROPAS NORDLIGASTE PUNKT!


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

TAGS

No tags yet.