Djuphavsfiske

September 28, 2017

I Norge skedde även ett stopp vid Lofoten. Dags att fylla på matförrådet med lite egenfångad fisk, så som riktiga män gör. 

 

Djuphavsfiske! Oliver var taggad då den största fisken han tidigare hade fått upp var en gädda på 2kg medan Abbe inte var lika taggad då han tillhör landdjurssläktet..

 

Vi möttes upp av en ginger som tyckte att livet endast var bra med en prilla under läppen, cigg i mungipan, fisk på kroken och havet pulserandes runtomkring - sammtidigt.

 

Trippen började med lite lättare fiske efter flundra innanför sundet och följdes upp av en timmeslång båtfärd ut i det öppna havet. Abbe började känna sig lite obekväm då vågorna ej var snälla mot nybörjare. Detta försvann dock ganska snabbt. 

 

Vi började fiska över ett undervattensberg där båda fick snabbt upp var sin torsk. Abbes var ca 12kg (heheh) och Olivers ca 8kg. Det var ungefär här vi toppade eftersom resterande fiskar ej nådde upp till torskarnas storlek eller tyngd. Totalt fick vi ihop en samling av ca 6 arter vilket tydligen var ganska bra!

 

Väl tillbaka vid hamnen rensades de 2 torskarna och makrillen åt oss och vi fick med oss alla filéer och ryggar. 

 

Senare på kvällen smörstekte vi var sin torskfilé och njöt av det tillsammans med en låda potatissallad och en burk limesås. Det var minst sagt en lyxmiddag! Resterande rygg och makrillfilé kunde ej tillagas då det tyvärr ruttnade efter 2 dagar i "kyl"-väskan.. MEN, det är lugnt eftersom bilen luktade rutten fisk i "bara" 3 veckor efter incidenten. 

 

Trots några få motgångar så njöt vi otroligt mycket av våra upplevelser och naturen i Norge. Nästa stopp - Linköping (där Abbe ska hälsa på sin "fina älskling" - hans ord inte mina). Något oväntat skedde dock på vägen ner till Svea rike..

 

Update sker imorgon. (Jaja, vi lovar)

 

P.S. (Pga strul med datorn kom inte Olivers bilder med i albumet så ni får njuta av Abbes fula rumän nylle istället)

 

P.P.S (Käften Oliver din fula magyar)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

October 21, 2017

October 12, 2017

October 10, 2017

October 9, 2017

September 28, 2017

September 14, 2017

September 10, 2017

September 10, 2017

September 3, 2017

Please reload

TAGS

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

© 2023 by Annie Branson. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White YouTube Icon