Bilproblem

Mellan Narvik och Trondheim så började det. Motorlampan började lysa.. Bilen gick som den skulle och vi märkte inget fel men för att vara säkra så tog vi in henne på en verkstad i en stad nära Trondheim. De läste av felkoderna och fick fram att det var en misständning i en cylinder. Mekanikern försäkrade oss om att det inte var något problem så länge bilen gick som den skulle. Glatt åkte vi vidare. Bilen gick som den skulle och ingen varningslampa lös. Mellan Trondheim och Linköping så började problemen rulla in igen.. Varningslampan började blinka och ibland lysa konstant med jämna mellanrum. Vi märkte även att den gick lite hackigt och att bränslekonsumptionen blev sämre. Vid Linköping så konfirmerade de att det var samma problem som innan. Dock denna gång så var det inte bara en, utan alla cylindrar. Lite Googlande senare så hittade vi en verkstad i Jönköping men den första lediga tiden de kunde erbjuda var om 1v senare. Resan dit var totalt horribel. Afrodite lät väldigt sjuk. Vid tomgång lät det som vi försökte kallstarta en Ockelbo 600 och när vi gasade lät det som om motorn låg på dödsbädden. Det kändes som att köra en buss. På morgonen tog de in henne och vi fick döda lite tid på ett café, trots extrem oro. Med tanke på att allt på en amerikansk bil kostar 10 gånger mer än på en vanlig så kunde vår resebudget lätt spricka. Vi hade ingen aning hur länge vi skulle sitta på caféet eller om vi skulle spendera natten i Jönköping men efter bara några timmar ringde de tillbaka. Med darrande händer svarade vi och ombads att komma till verkstaden. Vi gick dit utan att veta vad som väntade. När vi kom fram stod Afrodite utanför och såg ut som ny! Mekanikern sade att på grund av låg oljenivå så skedde allt som vi hörde och kände. Han hade bytt oljan och helt plötsligt var vår kära Afrodite frisk igen. Vi gick därifrån med en blandad känsla av lycka och skam. Hur kunde vi missa oljan? Tur att det var så enkelt.. Nästa stopp, Amsterdam. 


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

TAGS

No tags yet.