Syndernas stad

Nej inte Las Vegas. Amsterdam! Ni förstår nog inte hur symbolisk denna stad var för oss. Amsterdam var nämligen det första stoppet i centrala Europa vilket innebar att vår turbulenta resa genom Norden äntligen var över. Detta skulle också innebära fler, jämnare och mer frekventa stopp samt varmare väder. På vägen in till Amsterdam kunde vi inte göra annat än att kommentera hur mycket omgivningen liknande Sverige, dock ändrades den åsikten snabbt ju närmare centrala Amsterdam vi kom. Vi hittade snabbt ett campingställe ca 10min med tunnelbanan från De Dam. Där parkerade vi bilen, tog var sin (underbart skön och extremt behövd) dusch samt bytte kläder (återigen - jävlar vad äckliga vi var). Rena och snygga tog vi oss snabbt in till centrum och började gå runt i otroligt vackra Amsterdam! Klockan var ca 20.00 så det första vi gjorde var självklart att se och uppleva Amsterdams nattliv. Dessa var våra första intryck: - Abbe hade varit här förr för ca 10 år sedan men han kom knappt ihåg något. Staden var tydligen mycket mer kulturell och "Gamla Stan-aktig" än vad han förväntade sig. - Detta var Olivers första besök i Amsterdam. Första intrycket var, som många andras, "jävlar vad mycket cyklar!". Husen var låga och gatorna ovanligt smala. Amsterdam var minst sagt vackert, det var vi båda säkra på! Nästa dag åkte vi tidigt in till centrum och försökte helt enkelt ta in allt. Vi gick runt absolut hela staden, tog bilder, åt gatumat och fönstershoppade en hel del. Något vi båda snabbt märkte var hur otroligt många Coffee Shops det fanns. Vi försökte hitta ett café för att sitta och ta det lugnt, dricka en kaffe och ladda mobilerna men det var ej så lätt som vi trodde.. Det fanns nämligen i princip INGA normala caféer. För varje normalt café så fanns det säkert 15 Coffee Shops. (För er som inte vet så tipsar vi om att googla på "coffee shop amsterdam") På kvällen var vi självklart tvungna att se Det världskända Red Light distriktet. Vi gick runt där 2 gånger men upplevelsen var inget speciellt då stället var fullt av miljoner kåta medelålders Pakistanier som letar efter inspiration till kvällens runk.. Skämt åsido så är Amsterdam en väldigt vacker, kulturell och rolig stad. De många kanaler som penetrerar hela staden ger en känsla av Venedig vilket är nog anledningen till att Amsterdam är känt som Venice of the North. Man kan gå runt i här i flera dagar och fortfarande inte se allt som är värt att se. Det finns något för alla människor i alla åldrar vilket är också anledningen till Amsterdams popularitet bland turister som reser hit från alla världens hörn. Gatumaten här är också galet god och en vanlig portion är inte bara riktigt stor men också riktigt billig! Amsterdam är lätt en stad som vi vill besöka igen, ingen snack om saken. Nästa stopp: Det neutrala landet, även känt som pommes frites födelseplats. You guessed it - Belgien 


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

TAGS

No tags yet.
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White YouTube Icon

© 2023 by Annie Branson. Proudly created with Wix.com