Belgien

Utforskandet av Belgien började med en utekväll i Brugge. Det hade redan blivit solnedgång när vi parkerade bilen vid stadens utkant. Vi började gå direkt mot torget och blev överraskade över hur livlig nattlivet var. Grupper och par av alla åldrar fyllde stadens kullerstensgator. Efter vi hade sett klocktornet och stadshuset började vi vandra mållöst i hopp om att hitta någonstans fint och bra nog att äta middag på. Vi hittade en lyxig lokal resturang och åt middag bestående av bacon cheeseburgare och belgiska pommes. Efter lite mer vandring tog vi oss till tillbaka bilen och åkte mot en husbilsparkering där vi spenderade natten. På morgonen åkte vi söderut, denna gången mot Gent. Vi kom till staden tidigt på morgonen och applicerade samma taktik som i Brugge. När vi gick in så var första och enda målet - FRUKOST (mest pga en extrem kaffesug). Vi hittade ett café med en servitris vars hjärna verkade totalt sakna förståelse för behovet av en byst hållare och sedan satte oss ner. Frukostmenyn bestod av mackor vara kostnad låg på ca 3 euro vilket fick oss tro att dessa måste vara relativt små mackor samt att det förmodligen skulle krävas 2 var för att mätta oss (kl var nämligen 12-13 och vi hade inte ätit något än). Klokt valde vi att börja med endast en macka var samt var sin kopp kaffe. Vi blev dock överraskade av att dessa mackor faktiskt var halva baguetter.. Efter frukosten fortsatte vi mot Gent centrum och sedan till St Bavo katedralen, Stadsparken, ruinerna av Sint-Baafsabdij katedralen samt Coyendans parken. Efter vi besökt stadens vackraste kulturella platser så kände vi oss nöjda och siktade in oss på att gå till bilen igen. Oavsett hur vackert det var i Belgien så är nästa stopp ändå mycket mer glamoröst och vi måste erkänna att det kommer definitivt att vara en av resans absoluta höjdpunkter. Det är inget mindre än det så kallade The City of Lights, The City of Love, Lutéce, Paname... - Paris!!! 


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

TAGS

No tags yet.