Paris

Dag 1. Efter några timmars jobbig körning bland förjävliga Franska förare så kom vi fram till campingplatsen i utkanten av Paris. Allt såg bra ut och vi satte kurs mot centrala Paris. För att komma in till centrum behövdes en 10min bussresa + 15min tunnelbaneresa. Första målet var självklart Eiffel Tornet men vi överraskades av att se Triumfbågen direkt utanför uppgången från tunnelbanan. Vi nöjde oss med att bara få se Eiffel Tornet då kön för att ta hissen upp gick ända till andra sidan stan.. Det blev snart mörkt och vi fick uppleva den otroligt vackra Paris på natten. Vi gick mållöst och hittade vackra kulturella byggnader vart vi än vände huvudet. Först råkade vi gå till Notre Dame och sedan till Louvren muséet. Båda, som ni ser på bilderna, såg helt sjukt vackra ut. Efter några timmars gång genom Paris gator nöjde vi oss och tog oss till campingplatsen igen där vi sov med längtan till det dag 2 skulle ta med sig. Dag 2. Vi vaknade relativt tidigt (kl 10) och begick oss direkt mot centrum igen. Kvällen innan fick vi se Louvren och Notre Dame från utsidan men vi nöjde oss inte och ville se båda från insidan också. Första målet var Notre Dame. Vi blev glatt överraskade av att entrén var GRATIS vilket gjorde allt tusentals gånger bättre då vi spenderade säkert 2h där inne. Insidan går ej att förklara, se bara bilderna så vet ni vad vi menar... Angående Louvren så kom vi faktiskt aldrig in dit eftersom muséet har öppet alla dagar oavsett högtid utom JUST och ENDAST tisdagar och gissa vilken dag vi var där? Japp.. Nästa mål var katedralen Sacré-Coeur. Denna ligger ej på samma nivå som Notre Dame, både i status och aestetik men wow vilken upplevese. Efter många timmars gång på Paris vackra kullerstensgator föll hungern in och vi svarade på det med 2 stora baguettmackor var samt lite efterätt (lokal fransk sorbet glass). På vägen hem till campingplatsen tänkte vi ta en snabbis via Moulin Rouge men det var verkligen en stor besvikelse.. Vi såg helt enkelt inte det speciella med det. (Kanske man behövde gå in?) Dag 3. Sista dagen i Paris spenderade vi med att besöka det världskända Versailles slottet. Entrén var gratis då vi är ungdomar från ett EU land. Vi gick runt i vad som kändes som e hel stad i säkert 3h. Versailles slottet är helt enkelt en enormt stor och enormt vacker byggnad som man verkligen inte kan förklara med ord. Man måste helt enkelt se det med sina egna ögon. Vi hoppas att bilderna räcker hittills dock. Nästa stopp - magnifika Marqueyssac trädgårdarna! 


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

TAGS

No tags yet.