Marqueyssac trädgårdarna

October 24, 2017

Efter Paris var nästa mål Marqueyssac trädgårdarna. För att vara helt ärliga så visste vi ingenting om dess historia eller framkomst men innan resan hade vi gjort mycket research om platser man bör besöka i Europa och Marqueyssac trädgårdarna kom upp på varje lista.

Trädgårdarna är inte bara väldigt vackra men också svåråtkomliga vilket gör det desto mer exklusivt. Resan dit börjar med några timmars körning på väldigt smala och slingriga vägar (dock vackra då man ständigt är omringad av vinodlingar). Efter det väntar en hel del navigationsförmåga eftersom trädgårdarna ej är utmärkta eller skyltade någonstans. Väl framme vid kullen som trädgårdarna och slottet nästintill befinner sig på så väntar en lång uppförsbacke som man ej får köra uppför vilket innebär att man behöver promenera upp. Promenad biten skippar vi här då vi bestigit Nordens kanske tuffaste berg vilket gör oss till Heracles jämlikar. Promenaden var alltså småkakor för sådana män som oss.

För att enklast beskriva Marqueyssac trädgårdarna utan att spoila något så gör vi så här:

Marqueyssac trädgården är en serie ihopslagna trädgårdar bestående av artistiskt formade träd och buskar som blivit klippta med extrem precision på expertnivå. Trädgården är riktigt enorm och har plats med flera trädkojor, bänkar, rastplatser samt en hel park. Hela Marqueyssac trädgårdarna befinner sig på en hög kulle omringad av vackra gårdar, plantagen och vinodlingar vilket innebär att man ständigt går längs ett högt stup (om man går via trädgårdens högra sida) med något vackert i syn oavsett var man vänder huvudet.

Nästa stopp är Torrevieja men eftersom det endast är en "rastplats" för oss så kommer nästa inlägg att handla om kubismens födelseplats och Picassos hemstad - Barcelona.

Visca el Barca i Visca Cataluña!!!

P.S. Som ni ser då är Abbe FÖR Kataloniens självständighet..
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

October 21, 2017

October 12, 2017

October 10, 2017

October 9, 2017

September 28, 2017

September 14, 2017

September 10, 2017

September 10, 2017

September 3, 2017

Please reload

TAGS

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

© 2023 by Annie Branson. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White YouTube Icon