Marqueyssac trädgårdarna

Efter Paris var nästa mål Marqueyssac trädgårdarna. För att vara helt ärliga så visste vi ingenting om dess historia eller framkomst men innan resan hade vi gjort mycket research om platser man bör besöka i Europa och Marqueyssac trädgårdarna kom upp på varje lista. Trädgårdarna är inte bara väldigt vackra men också svåråtkomliga vilket gör det desto mer exklusivt. Resan dit börjar med några timmars körning på väldigt smala och slingriga vägar (dock vackra då man ständigt är omringad av vinodlingar). Efter det väntar en hel del navigationsförmåga eftersom trädgårdarna ej är utmärkta eller skyltade någonstans. Väl framme vid kullen som trädgårdarna och slottet nästintill befinner sig på så väntar en lång uppförsbacke som man ej får köra uppför vilket innebär att man behöver promenera upp. Promenad biten skippar vi här då vi bestigit Nordens kanske tuffaste berg vilket gör oss till Heracles jämlikar. Promenaden var alltså småkakor för sådana män som oss. För att enklast beskriva Marqueyssac trädgårdarna utan att spoila något så gör vi så här: Marqueyssac trädgården är en serie ihopslagna trädgårdar bestående av artistiskt formade träd och buskar som blivit klippta med extrem precision på expertnivå. Trädgården är riktigt enorm och har plats med flera trädkojor, bänkar, rastplatser samt en hel park. Hela Marqueyssac trädgårdarna befinner sig på en hög kulle omringad av vackra gårdar, plantagen och vinodlingar vilket innebär att man ständigt går längs ett högt stup (om man går via trädgårdens högra sida) med något vackert i syn oavsett var man vänder huvudet. Nästa stopp är Torrevieja men eftersom det endast är en "rastplats" för oss så kommer nästa inlägg att handla om kubismens födelseplats och Picassos hemstad - Barcelona. Visca el Barca i Visca Cataluña!!! P.S. Som ni ser då är Abbe FÖR Kataloniens självständighet..


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

TAGS

No tags yet.